Re: Sarcoïdose, ook wel de ziekte van Besnier Boeck (Schaumann) genoemd.

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Sarcoïdose, ook wel de ziekte van Besnier Boeck (Schaumann) genoemd. Re: Sarcoïdose, ook wel de ziekte van Besnier Boeck (Schaumann) genoemd.

#31638

Haydarpasa
Bijdrager

Het ging de arts om de pijnstilling en de ontstekingsremming, en dan is er niet veel keus. Het was kiezen uit vele kwaden, maar prednison schrijft hij niemand voor. Ik kan dat wel begrijpen, heb het als kind 6 maanden geslikt, maar daar ben ik echt niet beter van geworden. De rust was voor de arts het belangrijkste van de therapie. De ibuprofen werd eerst in een wat grotere dosis gebruikt en vrij snel afgebouwd. Vanaf het moment dat er verbetering was werd het afgebouwd. Al met al denk ik toch wel dat het een betere manier was dan prednison. Ik heb zelf in die tijd niets kunnen vinden over alternatieve manieren. Ik heb wel in mijn indirecte omgeving mensen die prednison kregen voorgeschreven en waarbij het chronisch werd. Iets wat de arts zei dat met veel mensen gebeurde. Zijn succesrate was stukken hoger dan de meeste artsen in de UK toentertijd.

Uiteraard gaat er niks boven goede voeding en alles wat daarmee te doen is en alles andere zoveel mogelijk te vermijden.