Re: rust voor eten, maar ook voor (een tijd) niet eten

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid rust voor eten, maar ook voor (een tijd) niet eten Re: rust voor eten, maar ook voor (een tijd) niet eten

#23747

Webmaster
Bijdrager

Ik weet precies waar je het over hebt, Dorien! Ik was vroeger bang voor ook maar het minste, geringste hongergevoel. Ik associeerde honger met ‘oh-oh, foute boel’. De reden was dat ik me niet kon veroorloven om honger te krijgen want dan kreeg ik vreselijke hypoglykemie met dat nare, weeige gevoel dat insuline je kan geven. Vandaag de dag is het precies andersom en associeer ik een hongergevoel gewoon met…honger, niets meer en niets minder. Ik eet alsmaar minder en uitsluitend wanneer ik honger heb.

Ik zie dat je het nog steeds hebt over koolhydraten. Mijn maaltijden bestaan uit eerst vet, dan eiwitten en pas aan het eind koolhydraten. Koolhydraten zijn het minst interessant en het zijn de koolhydraten geweest die mij juist die hypo’s gaven. Hoe minder carbs ik eet, hoe beter ik me voel, maar je moet er wel vetten en eiwitten voor in de plaats zetten. Ik ben van een suikerverbrander in een vetverbrander veranderd en ik kan je niet vertellen hoe slecht het eerste en hoe goed het laatste voelt!

Mike