Re: Room(boter) uit Isigny

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Room(boter) uit Isigny Re: Room(boter) uit Isigny

#47859

simone
Bijdrager

Zo’n boter eet ik zelfs zo met een eetlepel in de mond.

Hoorde hier van een botermaker van de oude stempel dat men hier in de roomboter een plantaardig mengsel uit de tropen doet om het een geelsig kleur te geven zodat het grasboter uit de zomer lijkt en dit heb ik vaker gehoord.

Lekkerromig, geniet van je boter en als je de kans krijgt zou ik zeggen koop de traditioneel gekarnd onbehandelde boter van ongepasteuriseerde room.

Ik weet niet hoe het met de biologische roomboters zit maar volgens mij wordt hier ook gepasteuriseerd, gehomogeniseerd en gesteriliseerd.

Bij melk is dit heel slecht, bij boter minder maar toch nog niet om naar huis te schrijven en het karnen in hout biedt ook gezondheidsvoordelen door de materiaal en ook qua smaak en ook de tijd die er voor wordt genomen.

Volgens mij heb jij toch wel een goed product te pakken.

Belgen en Fransen weten wel wat lekker is hoor.Ook vaak goede producten.