Re: Roomboter en vet

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Roomboter en vet Re: Roomboter en vet

#20457

autumn
Bijdrager

Ik heb ook nog niet zo lang geleden de slagroom herontdekt: Fantastisch lekker ja! Nu heb ik de crème fraîche ontdekt. Heerlijk om een lepeltje van te snoepen. Ik heb die ook wel eens opgeklopt. Ja de bekers zijn erg klein altijd. Laatst had ik slagroom geklopt met gelatine erin (biologisch natuurlijk). Gewoon een gelatineblaadje 5 minuten in water laten wellen. Dan een klein beetje room/melk/water in een pannetje warm maken en het zachtgeworden gelatinevelletje erin doen. Deze lost meteen op. Dan beetje bij beetje de slagroom erbij doen en goed blijven roeren. Dit mengsel weer af laten koelen in de koelkast en daarna opkloppen. Nou herinner ik me niet meer of ik een hele of halve vel gelatine heb gebruikt. Het kan natuurlijk ook te erg opstijven vóór het kloppen. Het resultaat is vrij stevige, vaste slagroom. Andere variaties met slagroom zijn kaneel, cacao, anijszaadpoeder, vanillepoeder of …verzin maar iets… er doorheen kloppen. Misschien is een beetje oploskoffiepoeder ook wel lekker. Ik ben geen koffiedrinker, maar vind een mokkasmaak wel heel lekker. Alleen oploskoffie zit vaak wel vol met troep.