Re: Richard stelt zich voor

Forum Forums Stel jezelf even voor Richard stelt zich voor Re: Richard stelt zich voor

#58536

ruud
Bijdrager

Richard, het allerbelangrijkste waar je nu mee moet stoppen is cola light en alles waar aspartaam en andere zoetstoffen (denk bijv. aan sucralose) in zitten.

Aspartaam is puur gif dat neurotoxisch is en je beschrijft ook al neurologisch aandoende klachten.

Dus bij jou is de noodzaak meer dan hoog.

Deze site geeft voedingstips die nog veel meer concentratie van je gaan vragen en die niet noodzakelijk leiden tot vermagering: maar dat zou je hele doel niet moeten zijn om je in een ander dieet te verdiepen, wel je gezondheid Richard.

Trouwens cola-light is ook een dikmaker zelfs, dus maak jezelf niet wijs dat je er van afvalt.

Een ander zeer belangrijk om te vermijden neurotoxische stof is E621, oftewel MSG, oftewel monosodiumglutamaat oftewel ve-tsin.

Deze zit overal en nergens in (ook als het niet als zodanig is aangegeven op pakjes knorr en soep- en jusaanmakers en bouillonblokjes, maar zelfs ook in brood!).

Het beste om deze stof te vermijden is alles puur te koken: geen toevoegingen uit pakjes.

En ook geen cheese onionachtige chips: in naturelchips zit het bijv. niet.

Maar chips zijn om meerdere redenen niet goed trouwens: de ergste reden is misschien wel het kankerverwekkende verhitte vet van zonnebloemolie (in de natuurwinkel wordt chips van palmolie verkocht, dat is beter: maar goed, chips blijft een zetmeelproduct -niet goed voor als je van je schimmels afwil al niet!-, alleen soms moet je de allerslechtste opties eerst uitsluiten).

MSG heeft bovendien ook nog als negatieve werking dat je door blijft eten als je anders geen honger gehad zou hebben: als je dat gevoel hebt, dan heb je kans dat er msg in het eten zit.

Buiten de deur eten is om die reden dan ook een slechte keus vaak.

Nog een tip: je reden om aan een andere manier van leven te beginnen is je slechte gezondheid.

Dat is een goede reden, maar weet wel dat je niet te snel resultaat kan verwachten van veranderingen ten goede in je voedingspatroon als je er jarenlang over gedaan hebt om in een wak te draaien. Maw veranderingen ten goede zullen zich zoals verwacht langzaam voordoen, niet snel.