Re: Recepteninspiratie! Lievelingsrecepten van forummers

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Recepteninspiratie! Lievelingsrecepten van forummers Re: Recepteninspiratie! Lievelingsrecepten van forummers

#43721

autumn
Bijdrager

Ik ben ook wel een liefhebber van quiche. Hier een recept voor 2 maaltijden.

Vandaag heb ik de doorgeschoten andijvie uit de moestuin fijn gesneden, gewassen en zonder extra water ‘gekookt’. In een wok 2 uien en een leeggeknepen verse runderworst gebakken met nadien de knoflook. Natuurlijk volop ghee en reuzel gebruikt! De gekookte, uitgeknepen, opnieuw gesneden en opnieuw uitgeknepen andijvie in de wok erbij. Alles door elkaar roeren. Tot slot nog een klein handje in stukken gesneden olijven toevoegen. Dit wordt de vulling.

Verder 3 eieren met een halve beker slagroom, wat sole, flink wat versgevijzelde zwarte peper en flink wat geraspte parmezaanse kaas door elkaar geroerd.

Een klein glazen ovenschaaltje ingevet met kokosolie. Drie zelfgemaakte blaadjes roomboterbladerdeeg tegen de zijkant en mooi sluitend maken. De mix van gehakt en groente erin verdelen en daarover de eier/room/kaas-mix. Dan de schaal voor een minuut of 45 in de oven op 200 graden.

Ik doe het bladerdeeg enkel tegen de zijkanten aan en vouw dan een rand over de bovenkant. Daar bladert en bakt die veel lekkerder dan op de bodem. Ik heb vaak ook van alles in de vriezer om zo te pakken. Zo had ik de bladerdeeg al eerder gemaakt en de kaas al eerder geraspt.

Dit is een simpel in elkaar geflanst recept. Het is vast nog veel lekkerder te maken met wat extra kruiden en smaakmakers…