Re: Recepten

#16911

simone
Bijdrager

Dit gerecht kan dan ook niet ontbreken.Wat kunnen mosellen toch lekker en gezond zijn en niet duur.Een weekje geleden klaargemaakt en het is heel simpel:

Ingrediënten:

-royaal roomboter of ghee. Het liefst rauwe boter

-Één tot anderhalve prei, in dunne ringen snijden

-Één of twee kilo zwarte mosselen, bij meer mosellen natuurlijk ingrediënten aanpassen

-3 el grove mosterd of mosterdpoeder

-1,15 dl ongepasteuriseerde witte wijn, ik gebruik appel azijn. Is heerlijk.

-Minimaal 2-3 eetlepels dikke room, zure room of rauwe melk of alledrie is ook lekker

-1 el fijngesneden peterselie

-Keltisch zout en zwarte peper naar smaak

1)Doe de roomboter of ghee in een pan op hoog vuur.Prei erbij en ongeveer een min. bakken

2)Doe de gewassen en uitgelekte mosselen, mosterd en azijn erbij.

3)Kook de mosselen tot ze allemaal open zijn.Roer regelmatig zodat deze gelijkmatig gaar worden.

4)Doe de room en/of rauwe melk erbij met de peterselie. 15 seconden op hoog vuur roeren en met zout en peper op smaak brengen.

Bij het serveren de heerlijke saus aan de onderkant van de pan in een iets diepere bord scheppen en de mossels daarin. Nu pak je een mossel en open je deze en schep je met de ene schelp de andere mossel eruit, een beetje saus erbij en zo in je mond op weg naar zijn eindbestemming en smullen maar.