Re: Recepten

#16903

Webmaster
Bijdrager

Ik geef wel degelijk voolichting, alleen geen voorlichting die voor ‘objectief’ moet doorgaan. Ik geloof helemaal niet in zgn. objectiviteit, vanuit een ‘wetenschappelijk’ oogpunt bezien. In een andere topic schrijf ik:

Quote:
Ooit gehoord van quantummechanica? Er is geen objectieve wetenschap, om de simpele reden dat de observeerder het resultaat beinvloedt. Dit maakt de mens tot een medeschepper.

De enige objectiviteit die ik accepteer en respecteer zijn de keiharde wetten van de natuur. In de woorden van Price:

Quote:
De grote massa moet onderwezen worden dat TEN VOLLE LEVEN GEHOORZAMEN AAN MOEDER NATUUR IS.

En nu ik hem toch citeer, dit is wat hij schrijft over quinoa:

Quote:
De zogende moeders in diverse Afrikaanse stammen nuttigden een graan dat zij linga-linga noemden. Dit bleek hetzelfde graan te zijn dat de Peruaanse Indianen quinoa noemen en veelvuldig consumeren, vooral zogende moeders. Dit graan is niet alleen rijk aan mineralen, maar stimuleert ook op krachtige wijze de productie van moedermelk.

Ik kan in het boek geen soortgelijk lovend citaat vinden over knollen. Maar nogmaals: ik sta hier niet objectief in! Wetenschappelijke objectiviteit werkt onderdrukkend voor de waarheid, omdat het leidt tot zelfcensuur en ‘politiek correcte’ uitspraken. Daar doe ik niet aan mee.

Kunnen we het hier nu eindelijk bij laten?

Mike