Re: Recepten

#16895

autumn
Bijdrager

Wat uitdroging betreft denk ik: Granen zijn inderdaad droog, maar die kook je ook en dat zie je ze opzwellen. Zouden ze tijdens het koken niet voldoende water opzuigen? Nou ja, eerlijk gezegd als ik een handje rijst in een maaltijdsoep gooi, dan is die na een uur koken verder vol-gezogen en open-gezwollen dan wanneer ik rijst in een pannetje kook. We doen er dus goed aan om de granen lang genoeg te koken. Een boterham is wel een uitgesproken droog product. Daar drink ik meestal wel wat bij of ik eet er een salade bij.

Groenten en fruit zijn de natste voedingsmiddelen. En als je zo’n knolselderij (en vele andere soorten groenten die we koken) gekookt hebt, zouden ze dan niet voldoende extra water opgezogen hebben voor zover ze dat doen?


@ Maan

Ik zie dat je nieuw bent op dit forum en weet niet of je al langer meeleest met ons. Ik wil je zeggen: meerdere mensen komen – zoals jij nu – wel eens in discussie met Mike over hoe stellig je een visie neerzet en kan blijven promoten of verdedigen (als ik het zo mag noemen). Soms lijkt er een welles/nietes-spelletje te ontstaan, of een wie-heeft-er-gelijk spelletje. Het lijkt erbij te horen en soms brengt dit ook erg interessante informatie naar boven. Laat je er niet door afschrikken om al het waardevols van het forum en van Mike te blijven volgen en onderzoeken. Ik vind overigens dat je er wel goed mee omgaat. Je blijft nuchter, redelijk en stelt ook zinnige vragen, vind ik.