Re: Recepten

#16891

Anoniem

Als je de analyses niet vertrouwd waarom vertrouw je die van de quinoa dan wel?

Hoe kom jij aan de gegevens dat dat eiwitten en vetten bevat?

Welke tabellen gebruik je daar dan voor?

Quote:
Maar goed, uitgaande van de cijfers die hier worden gepresenteerd, zie je overduidelijk dat knolselderij rijker is aan suikers (zetmeel) dan aan vezels.

Suikers zijn niet gelijk aan zetmeel. Verwerking in het lichaam is ook anders.

De cijfers zijn niet volledig zoals je kunt zien en laten zich niet uit of het hier suiker of zetmeel betreft. Zie de colom “Carbohydrates”

Quote:
Quinoa is weliswaar rijker aan vezels, maar vooral rijk aan eiwitten en vet. En daar gaat het dus om.

Quinoa is ook rijker aan zetmeel dan aan vezels, dus wat wil je daar mee zeggen?

Quote:
Quinoa is een mooie koolhydraatbron, omdat deze rijk is aan vetten en eiwitten

Knoselderij bevat per 100 gram;

5 gram koolhydraten, 1 gram vezel, 1 gram eiwit, o,2 gram vet,

Quinoa bevat per 100 gram;

18 gram koolhydraten 3 gram vezel, 4 gram eiwit, 2 gram vet

Dus 4 gram aan eiwit noem jij rijk aan eiwit? En 2 gram vet, rijk aan vetten?

Voor 3 gram extra eiwit, 2 gram extra vezels eten????

Waarom je dan niet beter de knol eten met een scheut room/boter en een eitje?

Quote:
Het vocht maakt dat deze suikerbronnen beter verteren. Al dat droge spul komt als een blok beton in je maag terecht en vereist veel energie om te verteren. Het gaat mij dus om relatief kleine zetmeelbronnen (kleine korrels), veel vocht en makkelijke verteerbaarheid. Om die redenen ‘zeur’ ik over droge, taaie knollen.

Een biefstuk bevat 72% water

Quinoa 71.6% water

en de selderijknol 92,3%water

Wat heeft de grote er nu weer mee te maken? Denk je dat je zo’n knol in één keer doorslikt? En ik neem aan dat er ook op de quinoa gekauwd wordt?

Quote:
De theorie achter vezels = uitdroging? Gooi maar eens een glas water over een boterham en kijk maar hoe snel deze het water in zich opzuigt.

Dat wil niet zeggen dat het uitdroging veroorzaakt

Dat er altijd brandweermannen bij een brand zijn, wil niet zeggen dat ze brand veroorzaken.

Quote:
Een knol moet je veel langer koken dan rijst of quinoa om deze zacht en verteerbaar te maken. Ra-ra, hoe zou dat nu kunnen?

Zowel een knol als de quinoa zijn in 15 minuten gaar.

Knolselderij kun je zelfs rauw eten.

Quote:
Plantaardige vezels zijn voor ons moeilijk verteerbaar en het maakt in dat opzicht niet uit of ze in knollen of in quinoa of om het even welk plantaardig voedingsmiddel zitten

Dat maakt wel degelijk uit. Er is een groot verschil tussen oplosbare en onoplosbare vezels.

Dus volgens jou moeten we de voorkeur geven aan quinoa boven selderijknol, Ondanks dat het minder water, meer koolhydraten en meer vezels bevat.

De logica ontgaat mij nog steeds. Je haalt er steeds weer andere standpunten en inzichten bij die volgens jou zo zijn, maar nergens te staven.

Om dan te gaan roepen dat je de analyse niet vertrouwd, is natuurlijk een beetje flauw.

Misschien zou je me op deze vragen nog antwoord kunnen geven, dat zou het nog kunnen verduidelijken

Quote:
Als je de manier van analyseren niet vertrouwd, wat is dan wel een goede manier om tot een analyse te komen?

En waarom vertrouw je wel de analyses van granen e.d.

Helaas had ik geen jodium in huis voor de zetmeelproef.

Of vertrouw je die ook niet???

Quote:
Ik ben volmaakt gelukkig met hoogwaardige dierlijke producten en goed doorgekookte groene bladgroente en heb al dat droge en taaie spul niet nodig.

Heel fijn dat je daar gelukkig mee bent. Maar planten bevatten meer water dan vlees. Over droog en taai gesproken.

Ik vind dat je veel ongefundeerde uitspraken doet. Je hebt een eigen theorie, dat is natuurlijk prima, maar niet noodzakelijkerwijs de waarheid.

Daarvoor is er veel wetenschappelijk onderzoek beschikbaar, om de theorieën te kunnen staven. Zoals de Weston A price Foundation ook doet.

Zij zijn helemaal geen voorstander van zo vloeibaar mogelijke voeding. En raden het gebruik van groente en fruit wel aan.

http://www.westonaprice.org/basics/principles-of-healthy-diets#guidelines

Ik begrijp dat jij het met de ideeën van de Weston A price Foundation niet eens bent.

Klopt dat?