Re: Recepten

#16889

Anoniem

Van zetmeel-knol is de knolselderij nu een vezel-knol geworden. ❓

Vergelijk even de gekookte knolselderij http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2395/2

Met gekookte quinoa http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/10352/2

Quinoa is dus nog vezelrijker! En zou je dus nog meer uit moeten drogen. (wat is daar de theorie achter?)

Quote:
Waar het mij om gaat is dat mensen afleren om al dat droge zetmeel te eten. Rijst en quinoa hebben een kleine korrel en als je deze kookt bevatten ze veel water, waardoor ze beter verteerbaar zijn.

Knolselderij bevat meer water zo’n 92.3% tegen 71.6% van de gekookte quinoa.

Quote:
Ik raad je toch echt glutenvrije granen aan. Is ook een bron van zetmeel, maar als je deze beperkt tot 100 gram per dag zit je goed met je koolhydraten.

Quote:
Dergelijke droge en taaie, vezelrijke voeding zuigt water in zich op als een spons en droogt je uit. Alweer een argument om het niet te eten.

Ze bevatten dus minder zetmeel, minder vezels en meer water.

Knolselderij bevat oplosbare vezels en quinoa ook onoplosbare vezels.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Voedingsvezels

Dat lijkt me nogal verschil maken.

Dus ik snap nog steeds niet waarom glutenvrije granen beter zouden zijn dan selderijknollen?