Re: Recepten

#16885

autumn
Bijdrager

Ik denk ook dat knolselderie niet veel zetmeel bevat.

Er zijn wel meer soorten knollen die weinig zetmeel bevatten. Denk aan radijsjes, knolraap, rammenas, koolraap, koolrabi, venkel…

Wikipedia maakt onderscheid tussen knolgewassen en wortelgewassen.

Zie ook bij knolgroenten en wortelgroenten voor een opsomming aan voorbeelden van groenten die al dan niet veel zetmeel bevatten.


@ Mike

Quote:
Deze denkfout heb ik zelf in het verleden nl. ook gemaakt, denkende dat de suikers door al dat vet wel worden afgeremd en daarmee niet schadelijk zouden zijn.

Hier heb ik in het verleden ook mee geëxperimenteerd, maar zo erg bleken de vetten niet te remmen. De suikers jaagden met toch op en hielden me ‘s nachts wakker. Het zou misschien wél kunnen zijn dat de reactionele hypoglycemie achterwege blijft wanneer suikers tezamen met voldoende vetten worden geconsumeerd.


@ Janse

Quote:
Langzame of snelle suikers boeien me niet zoveel. Suiker=suiker.

Hier denk ik wel anders over. Snelle suikers geven méér bloedsuikerspiegelschommelingen en dus méér stress in je lichaam en méér belasting voor onder andere klieren en organen! Ik vraag me ook af of het verschil uitmaakt welke suikers je neemt als je in ketose wil blijven. Als je in ketose bent en dagelijks maximaal 100 gram koolhydraten binnen krijgt in beetjes over de dag verspreid, misschien zorgt 100 gram pure glucose er dan wel voor dat je in de suikerverbranding komt…