Re: Recepten

#16884

Anoniem

Ik eet die knollen al jaren met enige regelmaat.

Bij het bakken merk je al dat hij zich heel anders gedraagt dan een aardappel b.v. Hij wordt moeilijk bruin door het gebrek aan zetmeel.

Ook kan ik rustig 200 a 300 gram van zo’n knol eten zonder uit ketose te geraken (waarom ik in ketose zou willen blijven is een ander verhaal) Dat kan niet als die knol vol zetmeel zit.

Daarnaast verdraag is geen enkele andere zetmeel soort, van één enkele aardappel heb ik al last.

Ik geloof dan ook niet dat een knolselderij “1 bonk zetmeel” is. Ik ben die bewering ook nog nooit ergens anders tegen gekomen.

Waar bestaat zo’n knol dan uit?

Water, vezels, zo’n 5% suikers enzo wat van die stoffen.

Als je de manier van analyseren niet vertrouwd, wat is dan wel een goede manier om tot een analyse te komen?

En waarom vertrouw je wel de analyses van granen e.d.

Helaas had ik geen jodium in huis voor de zetmeelproef.

Of vertrouw je die ook niet???

Over Yoghurt http://www.lowcarbluxury.com/yogurt.html

Yoghurt en kefir bevat idd minder koolhydraten dan melk.