Re: Recepten

#16870

Webmaster
Bijdrager

Uit elke post van mij in deze topic die over zetmeel gaat blijkt dat ik geen voorstander ben van zetmeel, dus hoe kom je dan tot de conclusie dat zetmeelrijke producten een goede bron zijn van koolhydraten? Lees je niet goed of ben je zo verslaafd aan zetmeel dat je hoe dan ook een rechtvaardiging wil hebben voor de consumptie van zetmeel? Uit de reactie van Ratel blijkt eens te meer hoe verslavend zetmeel is. Je vindt het niet zomaar lekker, maar je hebt echt het gevoel dat je niet zonder kan, dat de wereld instort zonder zetmeel. Dit is puur verslavingsgedrag, omdat je je een leven lang afhankelijk hebt gemaakt van suiker als brandstof.

De lever legt een suikervoorraad aan die glycogeen wordt genoemd. Dit is een vorm van zetmeel. Waarom zetmeel? Omdat zetmeel direct in het bloed wordt omgezet tot glucose en de bloedsuikerspiegel onmiddelijk omhoogdrijft! Dit is in tijden van stress zeer nuttig en daarom maakt de lever gebruik van zetmeel om dan een glucosestoot naar de hersenen en spieren te bewerkstelligen om ons voor te bereiden op vechten of vluchten. Ik heb het vaker gezegd: suiker = stress. Als je rust in je donder wilt krijgen, moet je zo weinig mogelijk suiker tot je nemen en zo veel mogelijk vetten en eiwitten uit dierlijke bron. Veel duidelijker dan dit kan ik het toch niet uitleggen?! Als je het nu nog niet wilt snappen, ben je verslaafd, punt.

Mike