Re: reactie menselijke blauwdruk

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid reactie menselijke blauwdruk Re: reactie menselijke blauwdruk

#25759

Anoniem

Ik zal haar ff voor je bellen!

Quote:
Was er bij de katten in de gekookte groep ook sprake van ‘natuurlijke variatie’?

Toen ik een paar maanden geleden een kattenlogé had vond ik de bak ontzettend stinken. Tot mijn afgrijzen was zijn ontlasting – die ik uit de bak viste en in een vuilniszak ‘bewaarde’ voor de volgende schoonmaakbeurt – na één dag in de zak gezeten te hebben onherkenbaar en totaal verschimmeld. Ik heb de kat vervolgens met de pot mee laten eten: stukjes rauw vlees als speklap, kip, rund, vis, lam. Na enkele dagen stonk ‘ie niet meer zo heftig en toen mijn vriendin hem kwam halen riep ze uit: ‘wát een dikzak!’. Viel volgens mij wel mee, hij zag er gewoon goed (en inderdaad breed) uit, zonder voelbare botten. En dat na enkele weken. Opvallend vond ik dat hij een duidelijke voorkeur had voor rauw en vet. Gekookte kip liet ‘ie links liggen als hij wist dat hij het ook rauw kon krijgen.

Ook ikzelf ben een goed voorbeeld: ik heb mijn hele leven al issues met mijn gezondheid, vanaf mijn 40ste werd het onleefbaar, voor die tijd liep ik nog vrolijk door de Himalaya. Mijn postuur is die van mijn vader: lang en smal, tegen het magere aan wat in sommige perioden van mijn leven anorexische vormen aan kon nemen. In de winter van ’07/’08 beleefde ik mijn absolute dieptepunt. Ik ging aan de slag met – nog redelijk conventioneel – goede voeding en knapte zienderogen op maar herstelde niet. Een klein jaartje later ging ik twee maanden in mijn eentje backpackend door Zuid Afrika. Wat daar precies gebeurd is weet ik nog steeds niet helemaal maar ik begon te gedijen, zowel lichamelijk als emotioneel. Ik ben in gewicht niet extra aangekomen, dat was ik al in die periode daarvoor, maar mijn figuur veranderde. Ik kwam terug met heupen, een kont en een gezellige welving op mijn buik. Vóór die tijd zat het er ook maar waren het meer ongestructureerde plukjes vet.. 😆 Ik heb foto’s van vlak ervoor en vlak erna: op de ene foto heb ik nog een smal (vermoeid) bekkie, op die tweede foto een goed doorvoede brede en tevreden, glinsterende kop. Helaas, binnen drie maanden na die reis was ik weer halverwege terug bij af.

Goede voeding doet veel, lekker in je vel zitten geeft de opening aan die voeding en maakt het af. Mede omwille van deze situatie geloof ik half in voedingsprotocollen en sta mezelf af en toe smokkelwaar toe. Ik ben ervan overtuigd dat je goed moet eten maar dat ‘goed’ ligt ook besloten in de waarde die je eraan toekent (dit zal Joey leuk vinden!) en de kwaliteit van je emotionele- en gevoelsleven. Je kunt zo goed eten als je wilt, als je niet openstaat komt het nergens. Ik weet precies waar het tekort schiet bij mij en zoek de oplossing slechts aan de verkeerde kant van dezelfde medaille en te weinig aan de goede. In Zuid Afrika vrat ik alles wat los en vast zat zonder enig spoor van allergie. Nu kan ik geen stukje chocolade meer eten..

Hilda