Re: Rauwe melk

#34256

Anoniem

Mike, dat is een interessante observatie die je maakt over “..jij vastzit in het mannelijk egodenken van afscheiding en isolatie en daarmee oorlog met de levensbron, Moeder Natuur. “

en daarmee lichaamssappen associeert met de vrouwelijke energie (is die enkel geïnspireerd uit boeken die je hierboven vermeld of ook je eigen intuïtie?

Dat verklaart ook waarom de patriarchale godsdiensten de menstruatie (een nogal letterlijk symbool van vrouwelijke energie zou ik zeggen) als onrein bezien. Ik vond het ook altijd raar waarom veel mannen(en vrouwen eigenlijk ook) de dag van vandaag nog steeds vies zijn van menstruatiebloed, hoewel ze helemaal niet vies zijn van baarmoederslijmvlies wat toch uit dezelfde bron komt :wink:. Ik neem aan dat ze het bloed ook associëren met afval en het daarom ‘vuil’ vinden misschien?

Het patriarchale zit nog steeds diep doordrenkt in onze cultuur. Ik vind dat het Indische symbool van de yoni lingam (de yoni staat voor het vrouwelijke en de lingam voor het mannelijke, de lingam is een fallussymbool die omringd is door een ronde cirkel; de yoni) mooi weergeeft hoe de natuur normaal in harmonie is. In een patriarchale samenleving zie ik het zo dat de lingam uit de yoni is gesprongen en nu afgesneden is van het vrouwelijke en het mannelijke wat voorheen in dienst werkte van het vrouwelijke om richting te kunnen geven en actie te ondernemen is nu agressie geworden gebaseerd op angst en afgesneden te zijn van de bron, die nu het vrouwelijke probeert te omringen en onderdrukken om zo macht te verwerven op onnatuurlijke wijze. Maar om terug te kunnen keren naar die oorspronkelijke staat van harmonie en gelukzaligheid, moeten we terug in contact komen met het vrouwelijke en dat is via het lichamelijke. Maar het mannelijke dat geassocieerd is met ratio en denken heeft nu juist zo’n schrik daarvan omdat het nu verkeerdelijk het vrouwelijke aanziet aanziet als inferieur (wat het nodig had om zich superieur te kunnen voelen). Het is een kwestie van te erkennen dat die gedachten slechts op angst zijn gebaseerd en de werkelijkheid verkleuren en het beste is om ‘erin te duiken’ en het vrouwelijke/lichamelijke te ervaren ipv erover na te denken.

Ik denk dat als dat idd de oorzaak is van Pinklady’s “probleem”, dan zou urine therapie hier ook erg gebaat zijn . Het drinken van je eigen urine (en in India drinken ze zelfs urine van koeien) is namelijk erg gezond, maar wordt voor velen als ongezond en vies aanzien.

Maar misschien roept dit nog meer weerzin op bij Pinklady (?) en is rauwe melk drinken een gemakkelijkere start. 😉