Re: (Rauwe) melk

#32236

Anoniem

Hallo Poekie,

Bedankt voor je heldere uitleg! Ik heb de yoghurt tot nu toe met een yoghurtmaker en houdbare biologische melk gemaakt, omdat ik nog aan het oefenen was. Dat ging wel altijd goed, al had ik de ene keer meer klontjes dan de andere keer. Wat me wel opviel was dat met de yogourmet (yoghurtmaker) de temp. opliep tot ruim 45 graden. Terwijl ik vrijwel overal lees dat je tussen de 38 en 42 graden moet zitten. Misschien dat de manier van jou, met de deken en de koelbox, daarom wel een beter resultaat geeft. Waarschijnlijk loopt de temp. dan ietsje terug van 40 naar rond de 38, ipv dat hij oploopt zoals bij mij. Ik ga het van de week nog eens proberen (eerst de zolder uitmesten op zoek naar de koelbox!).

Heb jij dan standyoghurt of roer jij het geheel voordat het in de koelkast gaat?

Dirtsa,

Bedankt. Het is idd niet altijd makkelijk. Vooral met de feestdagen. Ik zal blij zijn wanneer het 1 januari is, dan keert de rust weer hier in huis! De jongens krijgen in december veel te veel prikkels, en je kunt/moet ze er niet altijd voor behoeden. Ik hoop van harte dat het dieet voor ze werkt. Het gaat natuurlijk wel erg zwaar worden want ze moeten nu voedsel gaan eten wat ze nog nooit gegeten hebben! Maar ik heb ook de video’s gezien en verhalen gelezen, dus ik heb goede hoop dat ze vrij snel van hun koolhydratenverslaving af zijn en niet meer bang zijn voor “andere” producten. (Wat de boer niet kent, dat eet hij niet, en dat geldt dubbel en dwars voor mijn mannen!).