Re: (Rauwe) melk

#32227

Poekie
Moderator

Chris:

Ik zal hier even posten hoe wij yoghurt maken maar als je iets zoekt kun rechtsboven in de pagina in de zoekfunctie een trefwoord of vraag invullen.

Heel belangrijk: werk met schone attributen, spoel bijvoorbeeld de pot/fles met gekookt water om.

Verwarm rauwe, biologische melk tot ca. 40 graden.

Dan blijven alle goede voedingsstoffen behouden.

Doe er dan 1 a 2 eetlepels biologische, yoghurt bij.

Verkrijgbaar in de natuurwinkel en als je de yoghurt van Demeter kiest zit je goed.

Roer het goed door of keer de pot een paar keer om en om. Zet de pot nu weg in bijvoorbeeld een plaid, het deksel er niet te vast op draaien.

Wij zetten de pot weg in een koelbox. Want een koelbox kan spullen koud houden maar ook warm.

Zet de yoghurt 24 uur warm weg.

Daarna zet je de pot in de koelkast want daar verdikt de yoghurt. Dit is heel belangrijk want de yoghurt moet afkoelen.

Als de yoghurt afgekoeld is is het voor consumptie geschikt. Jammie.

Je kunt er dan van alles in doen: cranberry of vlierbessensap, rauw ei, knoflook, crème fraiche, boter, kruiden, H2O2, sole, honing.

Je kunt het zo zuur of zo zoet maken als je zelf wilt.