Re: (Rauwe) melk

#32226

Anoniem

Hallo! Ik ben nieuw hier op dit forum. In de kerstvakantie ga ik samen met mijn twee zoontjes starten met het GAPS intro dieet. Mijn zoontjes hebben beiden een autisme spectrum stoornis, allergieën, astmatische bronchitis, eczeem, nou ja de bekende welvaartziektes zogezegd. Vandaar dat GAPSdieet.

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat er in ons dorp een biologische zuivelboerderij staat, dus sinds kort haal ik daar rauwe melk. Ik heb het boek ” nourishing traditions” waarin staat dat je van rauwe melk kefirdrank kan maken, of 1-4 dagen op het aanrecht laten staan waardoor de melk zich gaat splitsen in wei en een soort cottagecheese. Je kunt het natuurlijk ook zo rauw drinken. Ik heb geprobeerd er yoghurt van te maken, door het te verhitten tot 40 graden en dan de yoghurtcultuur erbij, maar dat wordt een rare substantie. Heeft iemand hier ervaring mee? Zijn er mensen die wel goede yoghurt van rauwe melk kunnen maken? En zijn er mensen die van rauwe melk cottagecheese en wei hebben gemaakt? En met die wei dan weer zuurkool?!

Wat een vragen hè?! Tja, als beginner loop ik echt tegen een aantal dingen aan, en het is fijn dat er zoiets als dit forum bestaat waar je wat feedback kunt krijgen!

Christel