Re: ratel ratelt ook even :-)

Forum Forums Stel jezelf even voor ratel ratelt ook even :-) Re: ratel ratelt ook even :-)

#51239

Anoniem

ik doe pecies wat er staat bij poekie op de site voedingigezondheid

alles moet schoon zijn wat jij gebruikt.

men neme 1 glazen fles met dop, deze moet schoon zijn.

men zet een pan op het vuur met rauwe melk, vuur zacht, dan neemt men een houten lepel en roeit af en toe door de melk, een paar druppen op de pols, net zo lang tot de melk ietsiepietsie warmer aanvoelt dan jouw pols, dan is hij goed, vuur uit.Echt niet warmer.

1 a 2 cm yoghurt (van de vorige keer of bio volle yoghurt uit de winkel)muk je onder in de fles.

Dop erop en dan in de koelbox, die bij mij in de kast staat, daarin pak ik een dun dekentje die ik om de fles sla.De deksel op de koelbox en staan laten.

Na 24 uur schud ik de fles en zet hem in de koelkast, 8 uur later heb ik lekkere koele yoghurt, thats it.Ik doe het meestal s’avonds 2 flessen tegelijk dan heb ik 2 dagen ena 2 liter yoghurt voor zo’n 3-4 dagen.

Volgen mij ligt het ook aan de melk en de hoeveelheid vet die de melk bevat.

Mijn rauwe melk is qua vetgehalte behoorlijk hoog aldus de boer, bijna 5.In de winkel meer rond de 3. Heb ik ook maar gehoord hoor.

Lijkt heel simpel,maar dat is het ook 😉