Re: “prikkeldraad”nieren

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid "prikkeldraad"nieren Re: “prikkeldraad”nieren

#56772

Anoniem

@ Mike :

Jouw blogs met betrekking tot de werking van magnesiumsulfaat en natriumbicarbonaat onder het kopje lever- en galreiniging afgelopen weekend nader bekeken en dit vond ik interessante materie.

Moet natriumbicarbonaat ingenomen worden in combinatie met water of kan dit gewoon als rijsmiddel aan b.v. glutenvrij brood worden toegevoegd ? Misschien een vreemde vraag maar wij hebben in onze keukenkast natriumbicarbonaat staan en bij de gebruiksaanwijzing staat een dosering van 1/2 lepeltje per bereiding. Tegenwoordig bak ik ons brood zelf en ik overweeg het natriumbicarbonaat op deze manier tot me te nemen in de hoop dat mijn man en 2 kinderen er ook voordelen van ondervinden.

Hier ook al roggebrood (met toegevoegd water) gebakken om de reden dat dit voedzaam is en dit van nature veel ijzer en magnesium bevat en ik hier tekorten van had. Zelf meng ik de rogge met wit speltmeel en voor een beter rijsproces lijkt natriumbicarbonaat een uitstekend hulpmiddel.

Trouwens hier ook alvleesklierklachten gehad. Gelukkig nu al heel wat minder. Zelf heb ik er last van als er teveel voeding met olijfolie binnen een kort tijdsbestek klaar gemaakt & gegeten werd. Wij bakken hier veel met grasboter en dan speelt dit probleem minder.

Vroeger ontregelde bloedsuikerspiegel gehad toen ik teveel bereidingen op basis van witmeel tot me nam. Het witmeel en suiker al enkele jaren geleden laten vallen en inderdaad kan fructose tot klachten leiden. Zie meer hierover in boek Antikanker van David Servan – Schreiber dat ik vorig jaar aangekocht heb in de periode dat meerdere mensen in mijn omgeving de diagnose kanker kregen en wij vonden dat we ons door betere voeding hier tegen dienen te beschermen.

Wat denk jij trouwens over het eten van aardappelen (friet niet meegenomen) bij de hoofdmaaltijd. Hierover vind ik heel tegenstrijdige informatie over terug.