Re: orgaanvlees

#40663

simone
Bijdrager

Goh,

Ik ben even lang van weggeweest. Is toch wel een interesante topic.

Heb jullie berichten in spoed tempo doorgelezen en vergeef me als ik iets gemist heb maar ik ben met orgaanvlees opgegroeid en vroeger at men overal (meer) orgaanvlees, ook hier.

We zijn gewoon banggemaakt en als ze zeggen dat het ongezond is neem maar aan dat het door de bewerking komt en niet zoals het oorspronkelijk bedoeld was. Dat geld voor zout, boter, vlees, orgaanvlees noem maar op.

Ik heb zo veel kippen hartjes gegeten, rundertong, lever, nieren, hart en wat dacht je van kokoretch. Een darmen kebab. Mijn favoriet of hersensoep, schedel of maag/pens soep met de schenkel van een schaap erbij en zout, azijn en kloflook.

De soep is zo vet dat als ie kouder wordt het gewoon stolt maar omdat het zo voedend en letterlijk verzadigend werkt ben je de hele dag verzadigd na zo’n soep. Bomvol verzadigde vetten dus.Deze soepen bestaan niet voor niets.De mensen hadden er vroeger immers niks aan om iets te eten wat je niet goed voedt en langer verzadigd.

Kijk maar eens naar de gerechten van de Soemeriërs, zij aten al duizenden jaren geleden veel orgaanvlees en verzadigde vetten en hadden een rijke maar gezonde keuken.

Milt is ook heel lekker en gezond.Schildklier wordt ook gegeten.

Nu vertelde mijn moeder laatst dat vroeger in Turkije als iemand tuberculose had de artsten milt of schildklier uitschreven als recept en dat dat ook werd gegeven. Niet voor niets.

Nu krijg je alleen maar rotzooi en verkeerde slopende adviezen.

En als afsluiter moet ik toch vertellen dat schapenballen oh zo lekker zijn.

Peace.