Re: Ook even voorstellen: Alexandra

Forum Forums Stel jezelf even voor Ook even voorstellen: Alexandra Re: Ook even voorstellen: Alexandra

#50369

Webmaster
Bijdrager

Wat blijkt uit de posts van mensen die problemen ervaren met hun lever is hoezeer we dit probleem collectief onderschat hebben. De algemene gedachtengang lijkt te zijn dat alleen alcoholisten leverproblemen hebben. Dat er ook zoiets bestaat als ‘non-alcoholic fatty liver disease’ en dat de grote boosdoener fructose is, dat ontgaat de meeste mensen.

Ik zeg altijd: je hebt jezelf jarenlang het wak in gedraaid, dus het duurt ook jaren voor je er weer uit komt. Het gaat om geduld, geloof en vertrouwen, iets wat we met onze zwakke bijniertjes niet altijd even goed kunnen of willen opbrengen. Verwacht dan dus ook niet dat je dankzij een leverflush meteen opknapt, want helaas moet het soms eerst slechter worden voordat het beter wordt, het is niet anders. Laat ik 1 ding duidelijk stellen: ontgiften is NIET leuk, WEL noodzakelijk!

Je argument over de evolutie juist helpen door gluten en nachtschades te blijven consumeren, gaat voorbij aan het feit dat het duizenden, misschien wel miljoenen jaren kan duren voordat we ons hieraan zouden hebben aangepast. En die aanpassing vereist dat we 4 magen krijgen en gaan herkauwen! Gewoon niet eten dus, als monogastrische (1 maag) soort horen wij dit soort anti-voeding simpelweg niet tot ons te nemen.

Mike