Re: Ook even voorstellen: Alexandra

Forum Forums Stel jezelf even voor Ook even voorstellen: Alexandra Re: Ook even voorstellen: Alexandra

#50368

Anoniem

Als ik eerlijk ben lees ik in de posts over leverreinigingen en dergelijke steeds maar dat mensen zich vreselijk beroerd voelen. Tijdens, daarna …

Dat levert bij mij wat vragen op.

* Zijn jullie (die leverreinigingen en dergelijke doen) nu echt opgeknapt? En hoe lang dan? In welke zin voel je je er echt lichamelijk beter door? Of is het vooral het ‘idee’ dat je lever gezuiverd is dat je een beter gevoel geeft?

* Ook lees ik hier en daar tussen de regels door dat men naarmate men ‘zuiverder eet’ steeds minder voedingswaren verdraagt, omdat het lichaam steeds gevoeliger wordt. Dat lijkt een voordeel, (mijn lichaam wil alleen nog maar ‘goed’ voedsel) maar is het dat ook echt? Het belemmert je dan toch steeds meer? Ik bemerk bij mijzelf namelijk ook dat ik steeds minder verdraag, en eerlijk gezegd ben ik daar niet onverdeeld blij mee. Kon ik eerst alles eten, merk ik nu een grote gevoeligheid op het gebied van voeding.

* In het verlengde daarvan: geregeld lees je dat bepaalde voedingsmiddelen niet goed voor ons zijn, omdat ze te kort in het voedingspatroon van de mens zitten (evolutionair gezien) zoals granen. (Ik heb het dus niet over ongezond zijn, maar over dat het menselijk spijsverteringssysteem er ‘nog niet op aangepast is’)

Maar als ik daarover nadenk bekruipt mij de gedachte: door ze dan te blijven vermijden stop je dus de ‘evolutionaire’ ontwikkeling, en help je de toekomstige generaties ook niet. Toch? Het zou toch veel handiger zijn wanneer we MEER voedingsmiddelen kunnen gebruiken?

Is er iemand die hier wat licht op kan werpen?