Re: Onze kwelgeest Martijn Katan

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Onze kwelgeest Martijn Katan Re: Onze kwelgeest Martijn Katan

#18284

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Opgepast met napapegaaien, want dit schijnt grote onzin te zijn als je een beetje wetenschap hebt gehad. Moritz maakt zich er ook schuldig aan in het Timeless Secrets boek. Google maar eens op “margarine plastic molecule”

Als je het toch kan bewijzen: graag.

Dankzij het boek Deep Nutrition is hier het gevraagde bewijs. Eindelijk wordt het eens helder en duidelijk uitgelegd. Ik heb dit citaat in het Nederlands vertaald:

Om de katoenzaadolie meer de structuur van boter te geven moest men deze indikken tot een vaste pasta. De chemie bood twee opties: of men verbond diverse oliemoleculen met elkaar, of men maakte de individuele moleculen minder flexibel en beter stapelbaar. De eerste optie levert een primitieve vorm van plastic op, die niet geschikt is voor consumptie. En dus koos men voor de tweede optie. Men creëerde een omzetting van de vetzuren in de olie, waarbij deze nagenoeg vlak werden gestreken door middel van hitte, druk en een nikkelkatalysator. De sleutel tot het eetbaar laten lijken van het product zat hem in de katalysator, die ervoor zorgde dat de moleculen niet samensmolten tot plastic.

Bedenk ook dat margarine in opdracht van de adel is ontwikkeld als goedkoop voedsel voor ‘het gepeupel’. Hetzelfde met graanproducten. Dit heeft geleid tot de statistieken waaruit blijkt dat we vroeger letterlijk niet half zo oud werden als nu. Het waren de graanproducten en de bewerkte vetten die ons sloopten, terwijl de adel wel ouder werd en zich tegoed deed aan bijzonder voedzame voedinsmiddelen als wild, kaviaar (viseitjes) en orgaanvlees (foie gras, zwezerik, etc.). Van de Queen Mother in Engeland, die 101 is geworden en vredig in haar slaap is overleden, is bekend dat ze rauwe melk dronk. Ondertussen zijn het diezelfde machthebbers die dergelijke voedingsmiddelen voor ons verbieden of ons d.m.v. pseudowetenschap gebaseerd op angst hiervan proberen te weerhouden.

Nog een mooi voorbeeld: ascorbinezuur (vitamine C) heet zo, omdat het scheurbuik tegengaat: a-scorbine, anti-scheurbuik. In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen wordt scheurbuik niet veroorzaakt door een tekort aan vit. C maar door consumptie van granen. Het was het scheepsbeschuit boordevol fytinezuur dat de matrozen scheurbuik bezorgde! Vit. C heeft een beschermende werking tegen fytinezuur en daarom ziet men vit. C als de anti-scheurbuikvitamine.

De adel zag veel mogelijkheden in graanproducten omdat deze een goedkope en lang houdbare voedingsbron vormden, dus perfect geschikt voor matrozen en soldaten. In feite is er nog steeds niets veranderd. De massa wordt nog steeds dom, ongezond en voor de gek gehouden door goedkoop, toxisch voedel, terwijl de elite zich tegoed doet aan echte voeding en lang en gezond blijft leven. Maar we worden ouder dan ooit en zijn gezonder dan ooit, hoor. Als je dat gelooft heb ik ergens nog wel een mooie brug te koop voor je.

Mike