Re: Onze kwelgeest Martijn Katan

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Onze kwelgeest Martijn Katan Re: Onze kwelgeest Martijn Katan

#18276

Webmaster
Bijdrager

Dat stress je vatbaarder maakt voor infecties klopt, want dan gaat je cortisol omlaag en dat is een krachtige bestrijder van infecties en ontstekingen. De vraag blijft dan: wat veroorzaakt die infecties/ontstekingen? Zolang het bestaan van virussen nog niet aantoonbaar is gemaakt, kunnen we er niet van uitgaan dat het een herpesvirus is of welk virus dan ook. Van bacterien, schimmels en parasieten weten we wel dat deze overdraagbaar zijn, ook van de ene soort naar de andere. Maar zelfs dan moet je de vraag stellen hoe het komt dat de een wel vatbaar is voor besmetting en de ander niet.

Dit heeft te maken met het interne milieu. Micro-organismes zijn aaseters, opruimers, vuilnismannen en voeden zich alleen met halfdode, dode of lichaamsvreemde materie. Zij zijn geen ziektekiemen of ziekteverwekkers, maar reageren juist op verzwakking en verzieking en helpen mee deze op te ruimen. Bechamp heeft niet alleen aangetoond dat deze organismes pleomorf (meervormig) zijn, maar zelfs van ‘negatief’ naar ‘positief’ kunnen veranderen en dat dit afhankelijk is van een negatief of positief inwendig milieu.

Dit heeft te maken met anaeroob vs. aeroob. Een goed voorbeeld is de e-coli. Deze bestaat zowel in een gunstige darmvariant die aeroob is als een ‘ongunstige’ die anaeroob is. Het is niet de schuld van de e-coli dat de omgeving anaeroob is, hij reageert slechts op die omgeving. Maak de ongeving weer aeroob en de e-coli verandert in positieve zin mee. Veel anaerobe omstandigheden in het lichaam hebben te maken met een slechte eiwitvertering a.g.v. te weinig maagzuur, een symptoom van bijnierverzwakking. Stress dus.

Dat straling, vaccins, chemtrails en andere factoren onze inwendige (en uitwendige) omgeving verstoren helpt zeker niet mee. We worden inderdaad van alle kanten bestookt. De enige werkelijke bescherming moet dan ook van binnenuit komen. Ik verwijs ook naar deze tekst:

https://www.fatsforum.nl/bbpress/topic.php?id=232

Quote:
Er wordt ook vaak tegen mij gezegd dat natuurvolkeren het makkelijker hadden omdat ze schonere lucht inademden en minder stress hadden. Met gevaar voor eigen leven elke dag moeten jagen op voedsel in vaak barre klimaten levert behoorlijk wat stress op, dat kan ik je vertellen! Hun stressBESTENDIGHEID was echter vele malen groter door sterkere bijnieren. Daarnaast zijn er nu nog stammen in Afrika die hun voedsel op traditionele wijze binnenshuis bereiden in hun hut zonder schoorsteen en dus dioxine inademen door de rook. Toch zijn deze mensen beschermd door hun hoge inname van vetoplosbare vitamines, met name vit. A.

Ook at men altijd al vis met kwik. De geweldige website http://www.fishscam.com laat zien dat het kwik- en dioxinegehalte in vis de laatste 150 jaar NIET is gestegen, maar dat onze BESCHERMING ertegen is gedaald. Door vis te vermijden vanwege kwik krijg je ook niet de beschermende vit. A binnen die eveneens in die vis zit. Vervolgens worden we ook nog bang gemaakt voor een vermeende ‘vit. A-vergiftiging’ op basis van 1 ENKELE STUDIE die ook nog eens SYNTHETISCHE vit. A betrof. Kortom, men wist vroeger echt wel wat stress en gifstoffen waren, maar men had betere bescherming door opbouw van RESERVES.

Mike