Re: Onze kwelgeest Martijn Katan

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Onze kwelgeest Martijn Katan Re: Onze kwelgeest Martijn Katan

#18233

Webmaster
Bijdrager

Evan,

Leg mij dan maar eens uit hoe het kan dat de natuurvolkeren die Weston Price zag eeuwenlang oergezond en beresterk waren, maar binnen 1 generatie verzwakten door moderne, westerse voeding en ineens verkoudheden en griepjes kregen en zelfs bezweken aan artritis, tuberculose en andere ontstekings- en infectieziektes. Je raakt besmet met een bacterie of je raakt niet besmet, maar niet eeuwenlang niet en dan binnen 1 generatie ineens wel.

Hoe kan het dat zelfs nu nog de een wel ziek wordt en de ander niet? Vat jij een kou of vat de kou jou? Het heeft allemaal te maken met de omgeving van de cellen. Hoe gezonder deze is hoe gezonder de cellen zijn. Hoe ongezonder deze is hoe ongezonder de cellen zijn. Ziekte is niets meer dan een vergiftigingscrisis door voedingstekorten. Alleen al de lage voorraad vit. C en D die mensen hebben speelt ze in de herfst- en wintermaanden parten.

Het is overigens het fytinezuur in al die ‘gezonde’ granen dat niet alleen rommelt met de enzymen- en mineralenhuishouding van de meeste mensen, maar ook met die voorraad vit. C en D. Wist je dat het woord ‘ascorbinezuur’ (vit. C) letterlijk betekent: anti-scheurbuikzuur (a-scorbine)? En hoe kregen matrozen vroeger scheurbuik? Door het eten van scheepsbeschuit, een granenproduct! Vit. C voorkomt scheurbuik omdat het fytinezuur wegoxideert. Vit. D doet dit ook en er is veel reden om aan te nemen dat graanconsumptie leidt tot een tekort aan vit. D, met osteoporose of rachitis (Engelse ziekte) tot gevolg. Bewezen is in ieder geval dat voldoende vit. C en D in de voeding een beschermende werking heeft tegen fytinezuur in granen, bonen, noten, peulvruchten en zaden.

Wat ‘heerst’ is dat de meerderheid van de bevolking granen eet en dat dit het verzwakkende en verziekende inwendige milieu oplevert dat mensen massaal verzwakt en verziekt. De meesten van ons kunnen nog niet zonder 1 straaltje zonlicht, zo laag zitten we in vit. D (vanwege die ‘gezonde’ vetarme voeding) en in vit. C (vanwege dat ‘gezonde’ fruit, terwijl dierlijke bronnen als orgaanvlees en rauwe melk veel hogere concentraties vit. C bevatten). Het lepeltje levertraan van weleer, vooral als de ‘r’ in de maand zit, is ook in de vergetelheid geraakt. De enige ‘epidemie’ is er een van massale vergiftiging.

Mike