Re: Onze kwelgeest Martijn Katan

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Onze kwelgeest Martijn Katan Re: Onze kwelgeest Martijn Katan

#18231

Anoniem

Mike, die vraag had ik dhr. Katan jaren geleden gesteld, dus dat is: oud nieuws 😉 Ik wist ook wel dat hij er geen zinnig antwoord op ging geven, maar ik wilde het eens even testen. Oneerlijk om hem in de val te lokken misschien, maar het getuigd gelijk van de onzin die hij verkondigd.

Wat ik me steeds meer afvraag is of men in de jaren ’40/’50/’60 niet gewoon heeft ontdekt wat er precies een rol speelt in de gezondheid van de mens (Rockefeller?) en toen heeft besloten de zaak compleet om te keren.

De vorige eeuw is zo belangrijk geweest voor het vernietigen van onze maatschappij. Zeker de jaren ’30 waren kenmerkend voor de ontwikkeling van propaganda, marketing, PR, mind control en allerlei andere manipulatie. De kracht van hersenspoeling doormiddel van massa media is toen verder ontwikkeld en ingezet in schoolsystemen. Toen werd wel duidelijk hoe Amerika als rolmodel werd voorgespiegeld.

En nu, nu zitten we met de nachtmerrie die The American Dream heet. Om alle onzin terug te draaien is zo goed als kansloos. Pandora’s box: eenmaal de onwaarheid eruit, is er geen weg meer terug.