Re: Onze hond en rauwe melk

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Onze hond en rauwe melk Re: Onze hond en rauwe melk

#32192

Anoniem

ik geef mijn honden en katten Barf (eko) en dat koop ik bij http://www.versvoer.nl

Petra van Versvoer rijdt volgens mij heel Nederland rond voor bezorgen aan huis. Ik haal het altijd, is hier vlakbij.

Zij verkoopt veel merken diepgevroren vleesvoer en verkoopt ook losse bv. kipkarkassen enz. Ook orgaanvlees en vis en vele soorten gezonde snacks. Zij heeft volgens mij veel kennis van “natuurlijk voeren” dus met vragen kan je bij haar ook terecht.

Ik betaal voor dat Barf 17,50 euro voor 5 kilo en het is ingevroren in vierkante stukken.

Mijn katten krijgen niet elke dag vlees maar ook wel wat brokjes van Ecostyle. Verder vangen ze veel wild, muizen, konijnen, vogels, ratten enz. en eten het ook daadwerkelijk op. Onze rode kater ligt weleens 1,5 dag uit te buiken en dan vind ik een restant konijn in mijn tuin!! Al mijn huisdieren zijn trouwens gek op rauwe melk, kefir of yoghurt en ook op rauw ei.

Mijn huisdieren worden niet ingeent en dat is een bewuste keus.

Een tijdje geleden las ik een artikel dat ze in Amerika bv meestal in poot of staart enten zodat ze dat lichaamsdeel kunnen amputeren indien er een tumor op die plaats zou groeien!

Mijn oudste hondje 14 inmiddels kreeg een paar jaar geleden wel brokken en je ziet nu dat ze weinig spieren meer bezit. Kan natuurlijk ook gewoon ouderdom zijn. Ze heeft ook kleine bultjes, waar ik niets aan laat doen en ook niet naar laat kijken. Het proces is wel gestopt sinds ze vlees, sole, bottenbouillon, vetten en h202 krijgt en dus geen brokken meer krijgt) Ik ben benieuwd hoe dat nu met die van 2 gaat en of ze nog gespierd is als ze ouder is.

Ik heb een keer gemaild met een versvleesfabrikant, ik meen van Carnibest en hun deden een proef met honden die vleesgevoerd worden. Deze “pups” waren inmiddels 10 jaar oud en nog steeds stevig en goed in de spieren volgens deze fabrikant.