Re: Onze hond en rauwe melk

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Onze hond en rauwe melk Re: Onze hond en rauwe melk

#32176

ikke
Bijdrager

Weer even terug naar de beesten…. Hoe gaan jullie katten (honden, andere huisdieren) om met eten? Ik had namelijk verwacht dat mijn kat na een tijdje rauw vlees wel een keer verzadigd zou raken, omdat ik er vanuit ga dat beesten in de natuur niet zullen overeten, maar niets is minder waar. Altijd als ik de koelkast opendoe, zit ze erin als ik haar wat ruimte geef, ze schrokt nog steeds verschrikkelijk, ze bedelt nog alsof ze nooit wat krijgt (en schreeuwt dan echt huizenhoog).

Ze wordt op het moment volgens mij niet erg veel dikker, maar toen ik haar net had, is ze verdubbeld in gewicht (spieren? doorvoede botten?). Ze was ook pas bijna een jaar, dus dat kan ook gewoon groei geweest zijn. Wat mij betreft hoeft ze niet echt meer uit te dijen, hoewel ze niet alleen maar dikker geworden is. Ze heeft ook een groter koppie gekregen en een andere bouw (ongeveer zoals in die kattenstudie die Mike wel eens aanhaalt).

Als ik weet dat ze stopt als ze genoeg heeft, durf ik haar best meer te geven, maar vooralsnog is ze nog nooit gestopt met eten. Ik vraag me dus af of jullie katten wel op een adequate manier verzadigd raken. En zo ja, wat voeren jullie je katten?

En in hoeverre zou het ook een gedragstik kunnen zijn? Ze is wel een zwerver geweest en ik heb haar nog niet erg lang. Zou ze veel eten, omdat ze weet dat ze ervoor moet vechten?

Zou ik misschien wat vet (maar wat voor?) door haar eten moeten gooien/vet vlees (maar wat voor vet vlees kan een kat eten?) moeten geven? Zou dat verzadigen?

Overigens ben ik er vandaag achter gekomen dat er bij mij in de buurt een bioboer is, die rauwe melk verkoopt. Althans, wat heet in de buurt? Ik moet er 45 min voor fietsen, maar dat is te doen. Dus dat kan ik mijn kat nu wel een keer gaan voeren (en mezelf ook!).