Re: Ontgiften via dierlijke voeding?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Ontgiften via dierlijke voeding? Re: Ontgiften via dierlijke voeding?

#31402

Webmaster
Bijdrager

Het kan geen toeval meer zijn: rundvlees werkt ontgiftend voor mij! Geen lamsvlees, geen varkensvlees, maar rundvlees. In het recente verleden was me al opgevallen dat ik ontgifte na consumptie van hamburgers gemaakt van rundvlees. Het maakt echter niet uit of ik hamburgers eet, of gehakt, of riblap, of rookworst, zoals gisteravond, ik ontgift van rundvlees. Vanochtend opnieuw donkergroene, leerachtige, zure en stinkende ontlasting en tot 4 keer toe en geen kinderachtige hoeveelheden! Dit gebeurt telkens na consumptie van rundvlees. Het is nu te vaak gebeurd om nog toeval te zijn.

Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik periodiek word doorgemeten met de Asyra van Jose van Dortmond (www.metenisweten.nl). Vorige week vrijdag werd duidelijk dat ik nog boordevol zware metalen en pesticiden zit, waaronder zelfs nog resten van DDT (!). Al een aantal jaar komt deze rommel er structureel uit. De eerste keer dat ik die groenzwarte ontlasting zag was na 5 dagen sapvasten in de lente van 2007. Dat is dus volkomen toxische ontlasting. Om de zoveel tijd is dit sindsdien teruggekomen, maar nooit zo structureel als wanneer ik rundvlees op heb.

Eigenlijk weet ik al de avond ervoor dat het de volgende dag raak is, want ik ga dan ontzettend niezen en snotteren en mijn voorhoofdsholtes slibben razendsnel dicht. Daar word ik ook mee wakker en het houdt pas op als ik voor de laatste keer naar de WC geweest ben, m.a.w. als alle toxische rommel via de darmen geloosd is. Daarnaast plas ik me helemaal wezenloos, dus ook via de urine wordt een en ander geloosd. Deze is echter niet superdonker van kleur en heeft geen kwade reuk, dus de hoofdmoot komt er via de darmen uit.

De Asyra constateerde ook dat ik qua pH nog aan de zure kant ben, wat bevestigd wordt door de zure ontlasting die letterlijk mijn gat uit brandt. Ik ontzuur dus ook structureel. Interessant, nietwaar, dat een zgn. ‘zuurvormend’ voedingsmiddel als rundvlees bijdraagt aan mijn ontzuring? Hoezo klopt de zuur-basetheorie niet?

Mike