Re: Ontgiften

#45178

autumn
Bijdrager

@ Isabella

Over het spijsverteringssysteem. Ons wordt ons door pro-vega mensen verteld dat het vlees in je buik gaat rotten omdat de darmen te lang zijn. Als dat het geval zou zijn, dan zou mijn ontlasting behoorlijk moeten stinken en zou ik er ziek van worden ook. Maar dit is helemaal niet het geval. Waar ik juist last van heb zijn suikers. Daar wordt ik winderig van en krijg ik stink-ontlasting door.

In vergelijking met een carnivoor-dier is onze spijsvertering inderdaad korter, maar heb je ooit een roofdier 100x op zijn eten zien kauwen? Geef een hond maar een een brok vlees en zie hoe snel die het naar binnen slokt. Die hou ik niet bij. Daarbij eten roofdieren rauw vlees en wij in de regel verwarmd (voor-verteerd) vlees. Eerlijk gezegd weet ik niet zeker of dit werkelijk argumenten zijn, maar het duidt in ieder geval wel op een verschil tussen carnivoren en omnivoor-mensen.

Isabella, je hebt helemaal gelijk dat je de dierenmishandeling afwijst. Als er enkel bio-industrie zou zijn, was ik ook vegetariër! Maar nogmaals het allerbelangrijkst: maak een scherp onderscheid tussen de bio-industrie en biologisch teelt. Ik schrijf net zoals Mike ook teksten en heb een tekst geschreven over waarom je beter biologisch kunt eten. Ik denk die jou erg zal aanspreken. Zie deze link.

Er zijn in februari en maart ook een paar WAPF-dagen georganiseerd. Een van de sprekers was een biologisch boer die prachtig met bezieling kon vertellen hoe zeer hij zijn best doet om zijn dieren te leren begrijpen en te leren geven wat ze nodig hebben.

De laatste spreker Jan-Dirk van der Voort sprak over zijn Remeker kaas. zie ook, http://www.remeker.nl/ Een man met een passie voor een goed product, kaas van de Yersey koe. Kaas met een hoog vetgehalte. Eerst was er een filmpje over zijn bedrijf: http://www.foodtube.nl/video/1524/Ghee-van-Remeker-boter. Daarna sprak Jan-Dirk over hoe hij tot zo’n goed, smakelijk product is gekomen.

http://www.mijnbestand.nl/Bestand-KJIIGEOHPDD7.mp3