Re: ontbijt

#54719

Anoniem

Mijn dag begin ik sowieso 2 glazen rauwe melk met 2 eigelen erin, samen met visolie, levertraan en een lepel kokosvet. Ligt er even aan wat voor een dag ik heb maar als ik een rustige dag heb dan houdt ik het vaak hierbij of een paar plakken kaas en leverworst.. Anders bak ik eieren met bacon. Of een halve liter dikke smoothie. Of ik eet een halve liter yoghurt weg met 2 lepels honing.

Over eieren gesproken, er is op het paleo-facebook pagina ook een paar x discussie geweest over welke eieren nou de beste kwaliteit zijn. Veel kijken naar de kleur maar zoals Sheila al aangeeft, ze stoppen een kleurstof in het voer waardoor ze oranje kleuren… dus ik houdt het gewoon bij Demeter eieren. Gelukkig heeft onze groente boer meestal demeter kwaliteit dus daar halen we 7x 6 doosjes eieren in de week 😉

Eieren bakken we vaak met bioloogische eieren van de supermarkt.

Overigens verschilt de kleur van het eigeel bij Demeter eieren ook enorm! Soms zijn ze mooi diep geel en de andere keren bijna helemaal wit… het is en blijft moeilijk! Als ik vlees haal dan haal ik altijd minimaal 20 eieren bij diezelfde boer en deze eieren zijn bijna altijd goed, mooie diepe (donkere) gele kleur… niet zo oranje als die ‘vrije uitloop’ eieren.