Re: ongerust

#49960

Anoniem

Bedankt voor de uitleg, Mike. Dit maakt mij al minder ongerust, want ik dacht eerst dat die lugol’s niet goed was voor mij en ik misschien permanente schade had toegebracht aan mijn schildklier..

Zou er dan via bloed langs de achterkant van mijn nek die gifstoffen eruit gekomen zijn en daardoor die aders gesprongen zijn op die plaats? Misschien wat H2O2 3% opdoen…

Ik vind het wel frappant dat op de site van healthwyze.org waar ze kritisch zijn tov zowel gezondheidsadviezen uit conventionele hoek als de alternatieve, ze zeggen dat je kraantjeswater (als je In Amerika woont zoals je zegt dus fluor bevat) kunt drinken indien je een felle reactie hebt gekregen van een jodium supplement, omdat de fluor de schildklier zal vertragen. Ze zegt er wel bij dat je dit kunt doen wanneer je ‘desperate’ bent om de symptomen te minderen. Ok, misschien als je heel erg heftig reageert dat je dit zou kunnen doen, maar er moeten toch betere alternativen zijn ipv hetzelfde goedje in te nemen waar je nu juist zo ziek van bent geworden?

Ze zijn daar trouwens erg fel tegen het oraal innemen van jodium supplementen, omdat je gemakkelijk kunt overdoseren, maar ze bevelen wel supplementatie via de huid aan.

Bestaan er trouwens ook natuurlijke bronnen van fluor, bromide en chloor (ik dacht toch wel van chloor?) die niet schadelijk zijn voor het lichaam indien in de juiste hoeveelheden?

Ik vind dit ook wel een goeie vraag in het artikel die je hebt meegegeven:

Would we have such a severe iodine deficiency without bromide

dominance?”

Indien we dus geen bromide dominantie zouden hebben, ook al aten we niet zoveel zeevoedsel als de Japanners, dan was er misschien alsnog geen probleem..betekent dit dat we misschien ook méér dan normale dosissen jodium nodig hebben om jodium te doen overheersen en zodoende die verkeerde stoffen uit de schildklier weg te krijgen?