Re: ongerust

#49961

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Bestaan er trouwens ook natuurlijke bronnen van fluor, bromide en chloor (ik dacht toch wel van chloor?) die niet schadelijk zijn voor het lichaam indien in de juiste hoeveelheden?

Natuurlijke, gezonde bron van chloor: zout (natriumchloride), vormt maagzuur (hydrochloridezuur).

Natuurlijke, gezonde bron van fluor: groene thee, voelt zich prettig in fluorrijke bodem.

Ik ken geen natuurlijke voedselbronnen van bromide. Ze zullen er zeker wel zijn, maar ik weet er niet van.

Quote:
Indien we dus geen bromide dominantie zouden hebben, ook al aten we niet zoveel zeevoedsel als de Japanners, dan was er misschien alsnog geen probleem..betekent dit dat we misschien ook méér dan normale dosissen jodium nodig hebben om die verkeerde stoffen uit de schildklier weg te krijgen?

Ja, en dat geldt niet alleen voor jodium, maar voor heel veel essentiele voedingsstoffen. De bierkaai waar wij tegen vechten als moderne mensen is niet waar de vroege mens of die gezonde natuurvolkeren mee te maken hadden. Wij hebben te kampen met vervuilde lucht, vervuild water en vervuild voedsel uit vervuilde bodems. Er zijn veel grotere hoeveelheden essentiele voedingsstoffen nodig voor ons om ons te ontdoen van alle troep die we in onze moderne wereld verzamelen. Vandaar ook het concept van ‘superfoods’ en ‘nutrient density’. Onze voeding moet zo rijk mogelijk zijn aan voedingsstoffen, willen we het tij kunnen keren. Tegelijkertijd moeten we uitkijken dat we ons niet te snel en te rigoreus ontdoen van alle gif, zoals jij nu ook hebt ervaren.

Mike