Re: Ongelooflijk nieuws over vrije energie en gezondheid

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Ongelooflijk nieuws over vrije energie en gezondheid Re: Ongelooflijk nieuws over vrije energie en gezondheid

#25052

Anoniem

En ik denk dat Mike het niet zo leuk vindt want Johan beweert dat het bewustzijn het lichaam aanstuurt en dat je ook junk food kunt eten en daarbij gezond blijven als je er maar de juiste, positieve gedachtes bij hebt! Deze visie komt overeen met de visie van de leraren van de Universele Energie, weet ik toevallig. Dus Joey…. er is nog hoop voor jou!

Hahaha…Nou Rapunzel,het is niet alsof ik er de dagelijkse kost van zou gaan maken als dat zo was (hoewel t in onze maatschappij wel een stuk makkelijker zou leven…en ja,ik mis ook het gemak van boterhammen;))

Ironische is wel dat ik me laatst bedacht dat ik nog nooit zoveel symptomen van allerlei ontregelingen,tekorten etc. heb gehad als in deze periode waarin ik complete eetstijl ommeslag heb moeten maken.

Daarbij dacht ik altijd dat ‘mn slechte voeding’ o.a. de oorzaak waren van Candida en door Candida de glutenintolerantie maar is uiteindelijk dus niet zo. 10Jaar geleden begon bij mij de Lyme,voorheen en nog een aantal jaar daarna at ik echt alles wat ik maar lekker vond (pizza’s,croissants,’vetter’broodbeleg,McDonalds’s/friture,ijs/taart/snoep,Chinees etc.)aantal jaar daarna begon ik dus met dat sporten dat steeds meer werd en ging daarbij steeds meer restricten qua eten,eerst junkfood/friture,daarna ‘vettig broodbeleg’ als 48+ kaas,leverworst,gebakken pastei,cervelaatworst etc. en zo verder.

Nu testte mn energetisch therapeute dus laatst,dat mn glutenintolerantie 6jaar geleden pas is ontstaan en de Candida 4jaar geleden pas was gekomen.In dat jaar slikte ik antidepressiva,ik denk dus eerder dat dat de aanleiding ervoor is geweest.

Dus eigenlijk heb ik best redelijk goed gevaren op allerlei ‘slechte voeding’. Ik denk dat ik eerst mezelf zal moeten kunnen toestaan om te eten wat ik wil&zin in heb,na jarenlange restricties van vanalles en dan vd ene extreem in de andere te vervallen de laatste 2jaren,voordat ik pas echt voor een bepaalde levensstijl kan kiezen. De eniste 2 redenen die me nog doen aarzelen zijn: 1) bang dat dat kleine beetje succes dat ik evt heb geboekt teniet doe (maar ja,moet ik me maar gaan verdiepen in Johan’s bewustzijn theorie) en 2) Dat ik 3x zo dik ga worden als dat ik ooit ben geweest,zonder sport,aangezien het lichaam een jarenlange inhaalslag zal plegen in de vorm van highcarb/highfat etc.

De laatste tijd vraag ik me sowieso wel eens af (m.n. Mike zal dit niet leuk vinden,hoewel ik het ook niet goed probeer te praten), of je jezelf/lichaam niet uiteindelijk alleen maar kwetsbaarder maakt door alles ‘slechte dingen’ qua eten te mijden. Als je dan nog eens (onopgemerkt) iets daarvan binnenkrijgt,krijg je meteen allerlei reacties etc. erop. Wat dat betreft geloof ik ergens wel in de theorie vh alert houden van je immuunsysteem door af en toe het eens iets ‘verkeerds’ te voeden.

Maar wat betreft die hele theorie over gedachtes/bewustzijn&voeding daar heb ik ook al eens een stuk over gelezen in een vd boeken van Dr.Wayne Dyer en John Gabriel.