Re: Ongelooflijk nieuws over vrije energie en gezondheid

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Ongelooflijk nieuws over vrije energie en gezondheid Re: Ongelooflijk nieuws over vrije energie en gezondheid

#25065

Webmaster
Bijdrager

Joey,

Nu komen we weer terug op een oude discussie van voormalig het GAPS-forum. Jij hoort het niet graag, maar dat maakt het niet minder waar: je hebt een eetstoornis, waarbij jij je het ‘best’ voelt d.m.v. uithongering en uitputting. Dat is jouw ‘houvast’, als je dat loslaat (wat noodzakelijk is om gezond te worden van lichaam en geest) kom jij jezelf tegen. Als jij niet kunt vluchten in extremen, kom je erachter hoe weinig balans je werkelijk hebt. Ik heb zojuist al een post geschreven over enkele fysieke dingen die je bij jezelf tegenkomt en dit is het geestelijke gedeelte. Jij moet keihard geconfronteerd worden met jezelf, op fysiek maar vooral op geestelijk gebied. Het is jouw DENKEN dat het meest ongezond is van allemaal!

Ik vind het moedig van je dat zo eerlijk en openhartig bent dit met ons te delen, maar je schiet ook herhaaldelijk in de verdediging als je een spiegel wordt voorgehouden. Niemand kan jou helpen als jij eigenlijk helemaal niet geholpen wil worden. Toch wil je dat wel, anders was je allang gekapt met dit forum en daarvoor het GAPS-forum. Gelukkig draai je ook altijd weer bij en word je weer redelijk in je reacties. Je zult hoe dan ook van die extreme uithongering en uitputting af moeten komen. Als je je daardoor lusteloos voelt zegt dit dus heel veel over je karakter, het is een spiegel. Dit is allemaal 1 grote karaktertest voor jou en daar zul je je op gezonde wijze doorheen moeten slaan.

Vandaar dat ik zo vaak zeg: waar je nog naar snakt zit nog in je. Zelfdestructieve gedachten leiden tot inname van zelfdestructieve vulling die voor ‘voedsel’ door moet gaan. Je gebruikt heel handig het sociale aspect als uitvlucht, maar tegelijkertijd maak je hier wel onbewust een punt, want onze samenleving is ziek en we worden allemaal opgevoed om zelfdestructief te zijn. Bij jou uit dit zich dit echter zeer extreem, dus jij bent ook weer een spiegel voor onze zieke samenleving.

Je kunt deze collectieve ziekte niet als kapstok gebruiken om je eigen extreme en slechte gewoontes aan op te hangen. Het gaat om liefde en respect voor jezelf en wat dat betreft kunnen we allemaal wel wat heling gebruiken. Het begint echter bij jezelf. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Wees zelf de verandering die jij wil zien in de wereld. Je was voorheen niet ‘gezonder’ toen je hier niet mee bezighield, je was even ongezond, het komt er nu alleen maar allemaal uit (en dat is GOED!). Wat voeg jij toe als je met de zieke stroom meegaat? Wie vuur met vuur bestrijdt creeert alleen maar meer brand. Of ga je nu dit zelfdestructieve vuur eindelijk eens blussen? Aan jou de keus.

Mike