Re: Ongelooflijk nieuws over vrije energie en gezondheid

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Ongelooflijk nieuws over vrije energie en gezondheid Re: Ongelooflijk nieuws over vrije energie en gezondheid

#25061

mappas
Bijdrager

Over dat laatste kan ik meepraten. Ik had vanmiddag/vanavond een verjaardag bij m’n zwager en schoonzus, en dan wéét je al dat er ongezonde hapjes staan.

Wat zijn de opties?

– Niet gaan

– Van te voren eten en daar geen hap nemen

– De minst ongezonde dingen eten

– Gewoon lekker meedoen

Nu ben ik altijd al heel selectief met iets “naar binnen schuiven”, en ik heb ook nu voor optie 3 gekozen. Dus ik kies zelfgebakken appeltaart en laat de achterste dikke deegkorst staan, ik drink geen frisdranken maar alleen groene thee, water en 1 glas rode wijn, ik knabbel alleen de ongezouten pinda’s, ik neem stukjes kaas en brie zónder het toastje, ik neem tomaten/groentesoep, maar de wel 10 gekruide soepballetjes krijg ik niet door m’n keel naar binnen en ze verdwijnen in de soepkom van m’n vriend. Wel kan ik drie toasties met ham en kaas niet afslaan, daar ben ik zooooo gek op, maar al met al vind ik dat ik niet al te ver over de schreef ben gegaan zonder dat ik erg opviel. De chips, de salades, de zoutjes en de borrelhapjes heb ik (moeiteloos) laten staan. Zo kun je, tenzij je er niet tegen kunt, redelijk mee doen in sociale situaties zonder gelijk een stempel opgedrukt te krijgen.