Re: Ongelooflijk nieuws over vrije energie en gezondheid

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Ongelooflijk nieuws over vrije energie en gezondheid Re: Ongelooflijk nieuws over vrije energie en gezondheid

#25053

Webmaster
Bijdrager
Quote:
De laatste tijd vraag ik me sowieso wel eens af (m.n. Mike zal dit niet leuk vinden,hoewel ik het ook niet goed probeer te praten), of je jezelf/lichaam niet uiteindelijk alleen maar kwetsbaarder maakt door alles ‘slechte dingen’ qua eten te mijden. Als je dan nog eens (onopgemerkt) iets daarvan binnenkrijgt,krijg je meteen allerlei reacties etc. erop. Wat dat betreft geloof ik ergens wel in de theorie vh alert houden van je immuunsysteem door af en toe het eens iets ‘verkeerds’ te voeden.

Dat is een mythe die alleen maar gebruikt wordt om recht te praten wat krom is. Laatst heb ik daar in antwoord op Dennis, die met dezelfde mythe aankwam, nog het volgende op gezegd:

Ik merk dat hoe beter ik eet, hoe beter ik ook tegen een stootje kan als ik bijv. eens een keer restaurantvoedsel eet of commercieel roomijs met suiker. Met bier merk ik dat ik na het bier drinken geen acute honger heb, dat het bier kennelijk mijn bloedsuikerspiegel niet verstoort, terwijl ik vroeger meteen naderhand in de shoarmatent zat. Het aloude argument ‘je moet ook een beetje weerstand opbouwen’ om rotzooivoedsel te vergoeilijken is fatalistisch, want het breekt juist je weerstand af.

Evan viel me bij en schreef ook zinvolle dingen:

Volgens mij is het juist precies andersom: Ieder GEZOND spoortje voeding vermijden (wat 99% van Ned nog steeds doet) maakt dat je spijsvertering zo gevoelig wordt dat je niks meer kunt eten. Al die “kleine” ongezonde spoortjes voeding bij elkaar generatie na generatie heeft ons zo gesloopt dat de meest mensen niet eens fatsoenlijk natuurlijke voeding kunnen eten.

Doe wat je niet laten kan, het ‘verlangen’ (lees: zelfdestructieve) is kennelijk te sterk…

Mike