Re: Ollie stelt zich voor

Forum Forums Stel jezelf even voor Ollie stelt zich voor Re: Ollie stelt zich voor

#49531

Ollie, volgens mij eet jij al veel gezonder dan de gemiddelde Nederlander. Jij bent er al mee bezig en bereid om je er in te verdiepen.

Het is een enorme zoektocht, ik vraag me al jaren af wat gezonde voeding is. Ik ben nu sinds kort hier aan het meelezen en ik leer veel. En, wonder boven wonder, ik heb de laatste weken weinig tot geen last meer van mijn darmen. In de jaren daarvoor heb ik natuurlijk al wel ‘voorwerk’ gedaan maar het hielp allemaal niet voldoende.

Begin inderdaad stapje voor stapje, kijk waar jij je goed bij voelt. Het hoeft niet allemaal tegelijk, soms maken kleine dingen al verschil.

Ik denk dat ik al behoorlijk goed at, maar dat het beperken van de koolhydraten bij de crux was voor mijn darmen. Dat had ik daarvoor nooit kunnen bedenken. Laatst heb ik behoorlijk veel dadels gegeten, het enige wat ik nog bij me had in een heel drukke dienst. En de dag erna had ik last. Hiervoor had ik dit nooit herleid tot de dadels, want ik meende dat dat wel ok was..

Verder leer ik hier steeds meer. Wat ik ook aangepast heb, is sole gebruiken. Ik ben gisteren gestart met H2O2. Ik eet meer vetten, alleen sochtends fruit in mijn smoothie met kefir, die ik de dag ervoor al maak zodat het kan fermenteren en ik gebruik zoveel mogelijk zuur fruit. Ik neem 2-3 x per dag een eetlepel appelazijn. Maar ik ben het niet allemaal tegelijk gaan doen. Dan wordt het (vind ik) namelijk lastiger om het een gewoonte te maken.

En inderdaad, zoek een boer waar je goede producten kunt kopen. Ik heb gewoon gekeken op de site van skal en ben boeren in de omgeving gaan bellen voor rauwe melk. Heb een aantal keren nee te horen gekregen, maar nu heb ik wel mooi een adresje waar ik biologische dynamische melk kan kopen voor 50 cent per liter. Misschien kun je zo ook een boer voor goede eieren vinden. Ik heb een biologisch groentepakket. Goed voor de variatie.