Re: Ogen

#29888

Webmaster
Bijdrager

Het zou mij niet verbazen als de lichtfrequentie van halogeenverlichting bijzonder verstorend blijkt te zijn voor veel mensen. In het verkeer zie je nu ook steeds meer auto’s met halogeen-koplampen en dat licht is echt irritant fel. De ouderwetse peertjes gaven ook warm licht in huis en de (met kwik gevulde) ‘spaarlampen’ brengen ook minder warmte in huis. Kortom, men doet bewust iets met verstorende lichtfrequenties zoveel is wel duidelijk.

De reden waarom de een er meer last van heeft dan de ander heeft ook veel te maken met de bijnieren. Ga maar na:

– In het geval van migraine is er een absoluut streven naar totale rust, zonder enige vorm van licht- en geluidsprikkels. Stress wekt migraine op.

– Epilepsie-aanvallen kunnen worden opgewekt door stroboscopen en de flits van fotocamera’s (vooral meerdere camera’s tegelijk). Stress wekt epilepsie op.

– Mensen met bijnieruitputting zijn bijzonder gevoelig voor het felle licht en de warmte van de zon, maar ook voor harde geluiden en veel verschillende geluiden tegelijk. Er is dan sprake van zoveel stress (overbelasting) dat men al gauw overprikkeld raakt – letterlijk!

Vooral het feit dat Angela vermeldt dat ze dan angst en paniek ervaart deed mij meteen denken aan de bijnieren.

Mike