Re: Oei ik groei

#50231

Webmaster
Bijdrager

We moeten allemaal ons schoonheidsideaal herzien en dat geldt ook voor ons mannen. Verder vind ik dat jij en Lievergezond ongelooflijk moeilijk doen over dat ene woord. Natuurlijk zit er achter elke ongezonde verstandhouding met voedsel een emotionele/geestelijke/psychologische/spirituele component. Van nature hoort onze relatie met voedsel helemaal niet verstoord te zijn, dus uiteraard is er meer aan de hand dan te veel of te weinig eten. De ‘nuance’ die jullie kennelijk zoeken vind ik politiek correcte muggezifterij. Ik ga niet elk woord op een weegschaal leggen, ik heb wel meer te doen.

Het gaat lekker de laatste tijd met mensen die moeite hebben met mijn directheid! We kunnen oeverloos gaan discussieren over ‘nuances’ of we gaan inzien dat als we onszelf niet heel snel gaan voeden met het meest voedzame voedsel dat we kunnen vinden (waarbij calorieen niet interessant zijn, omdat het gaat om VOEDINGSWAARDE) het ‘game over’ is voor de mensheid. Het is vijf voor twaalf, we zitten in Nederland in de vierde generatie na de Tweede Wereldoorlog en we zijn alsmaar zieker en zwakker geworden met een regelrechte explosie van kanker, hart- en vaatziekte, diabetes, artritis, autisme, adhd, depressie en, jawel, anorexia en boulimia.

Ik heb het al vaker gezegd maar we kiezen er kennelijk voor om de loep te leggen op specifieke woorden i.p.v. de algehele principes aan te houden, waarbij we het ons niet meer kunnen veroorloven om niet te eten zoals onze voorouders dat deden, omdat we anders onvruchtbaar worden en uitsterven. Ik zeg maar 2 woorden: WORD WAKKER! En nee, ik overdrijf niet, dit is de werkelijke stand van zaken…

Mike