Re: Oei ik groei

#50227

ikke
Bijdrager

Mike,

Je kunt dit nog zo vaak proberen als je wilt en zo veel vermoedens bevestigen als je wilt, ik blijf bij mijn punt dat ik graag wat meer nuance zou zien. Je kunt niet zomaar met de botte bijl overal doorheen (althans, het kan wel, maar er zijn wat mij betreft grenzen). Je zult me ongetwijfeld hardleers noemen of schrijven dat ik het niet begrijp.

Juist het etiketje dat je eraan hangt, kan heel veel invloed hebben. Zeker als iemand die hier veel invloed heeft dat doet. Dat etiketje is dus ook precies waar het mij om gaat. Als het dan toch niet belangrijk voor je is welke etiketje je eraan hangt, waarom dan meteen je geduld verliezen (“ik ga het nog één keer proberen”) bij mijn vraag om nuance?

Heb je zelf niet door dat het tweede deel van je post al heel anders klinkt dan “neigen naar AN”? Als je dat had geschreven in plaats van het “neigen naar een ziekte” was ik er nooit over begonnen. Dan is het een mening, die veel makkelijker naast je neer te leggen is. Je kunt zo hoog en laag springen als je wilt, maar de verwijzing naar een ziekte (die overigens ook lang niet aan de orde is op basis van wat hier geschreven wordt), heeft toch echt een heel ander effect op mensen.