Re: Oei ik groei

#50225

ikke
Bijdrager

Tja, fijn dat je je verstand gebruikt, maar in dit geval mis ik gewoon de nuance. Angst voor gewichtstoename is precies wat het is en op basis van wat hier te lezen is het niet meer en niet minder dan dat. Dat is niet gelijk te stellen aan (neiging naar) een ziekte en iemand in het hokje (neiging naar) AN plaatsen. Misschien helpt om ook even na te denken wat er kan gebeuren, voor je in termen van ziekte praat, waarvan je kennelijk niet goed weet wat het verschil is tussen het in media geschetste beeld en de daadwerkelijke ziekte.

Naast het feit dat ik het sowieso niet erg netjes vind, denk ik dat je best rekening mag houden met de hoeveelheid invloed die jij op het gedachtegoed van anderen kunt hebben. Je weet heel goed dat mensen jou zomaar volgen zonder zelf na te denken, ook al is dat niet je bedoeling: het gebeurt. Je mag er best rekening mee houden wat dan de gevolgen van zulk soort ongenuanceerde uitspraken zijn.

En voordat ik naar mijn hoofd geslingerd krijg dat ik dat alleen doe, omdat het over AN gaat: als het over iets anders zou gaan, zou ik het ook opmerken. Het is voor mij simpelweg niet in de haak om op zo’n basis de link met een ziekte te leggen.