Re: obstipatie

#24545

ruud
Bijdrager

Interessant zeg, zo´n dagboek!

hier een tekst van Gerrit over dit zeer belangrijke onderwerp op deze site:

Quote:
Mijn ervaring is ook dat je inderdaad die lever moet DOORSPOELEN om goed in de vetverbranding te komen, en ik heb ervaren dat vetten alleen niet de oplossing zijn!

Zeker veel vetten blijven gebruiken, maar als je lever verstopt zit dan zul je zien dat je een zeep achtige ontlasting gaan produceren! Dit heb ik zelf ervaren.

Wat is dan wel een oplossing? Vetten in combinatie met zuren (denk aan citroen) en met groentesappen, vooral wortelsappen stuwen enorm de galuitstoot aan.

NCM spreekt hier ook over:

Bij gevallen waar extreme obstipatie zich voordoet kunt u eerder versgeperste sappen toevoegen aan het dieet, vanaf fase 2, start wanneer u wakker wordt als eerste met verse wortelsappen. Neem tegelijkertijd ook de levertraan in. Het wortelsap zal de gal productie stimuleren want in de meeste gevallen zorgt slechte galproductie voor permanente obstipatie problemen. Wanneer er niet genoeg gal is worden de vetten in uw voedsel niet goed verteerd, deze gaan reageren met de zouten en zullen een zeep vormen in de darmen, dit zorgt vervolgens weer voor obstipatie. Het weglaten van zuivel wil soms ook helpen.

Verder belangrijk om de lever stimulerende voedingsmiddelen goed te gebruiken. Denk aan paardebloem, witlof, andijvie en zelf neem ik ook vaak lever/gal thee, zitten allerlei kruiden in die galuitstoot stimuleren. Je bent verzekerd van een snelle sprint naar de toilet! [:)]

Ik geloof dat ik las van claireelis dat die nu ook telkens voor het (vette?) eten en zelfs erna ook azijn drinkt.

Misschien verzin ik het.

Maar ik doe het nu ook voortaan, met een rietje (dank Lady Marianne voor de tip): want ik wil mijn tanden niet aantasten met te veel zuur