Re: Nieuwsbrieven

#24905

Webmaster
Bijdrager
Quote:
Zo vraag ik me de laatste tijd steeds meer af,hoe slecht tafelsuiker (met mate is) t.o.v. andere kunstmatige zoetstoffen.Ja,ik weet t,beide zijn niet gezond,maar ik ben steeds meer geneigd te denken dat men dan beter voor ordinaire tafelsuiker kan kiezen dan kunstmatige zoetstoffen zoals bv. aspartaam,glucose-fructose stroop etc.

Je laat je beinvloeden door de meningen van Ray Peat, Matt Stone en sommige mensen uit de Paleo-hoek, zie ik. Laatst zei iemand nog tegen me dat ze beter Cola Light kon drinken dan cola met suiker. Toen zei ik: Als ik de keuze heb tussen alleen maar die twee, kies ik onmiddellijk voor de suikervariant en niet de light-versie. Dus ja, gewone suiker is minder slecht dan kunstmatige zoetstoffen. Daarmee is echter nog niet gezegd dat gewone tafelsuiker goed is! In bepaalde Paleo-kringen ziet men de glucose niet als een probleem en wijst men uitsluitend de fructose aan als boosdoener. Ik zie beide als een probleem. Feit blijft dat je met een geraffineerd product te maken hebt dat ontdaan is van al zijn mineralen en spoorelementen. De Britse arts T. L. Cleave schreef al in 1975 een boek genaamd The Saccharine Disease, waarin hij feilloos de link legt tussen grootscheepse suikerconsumptie en alle moderne ziektes. Gelijk had-ie! Weston price zag ook hoe suiker eens sterke en trotse volkeren tot de rand van de afgrond bracht. Laat dat een wijze les zijn!

Mike