Re: netipot en zeezout

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid netipot en zeezout Re: netipot en zeezout

#26199

Webmaster
Bijdrager

Poekie,

Ken je nog die ouderwetese theelepeltjes uit grootmoeders tijd? Dat is hooguit een halve moderne koffielepel, als het niet een kwart is. Zoveel doe ik aan Sole in lauwwarm water om mijn neusholtes mee te spoelen. Ik gebruik de rhino horn:

http://www.rhinohorn.nl/

Ik heb ook al eens gespoeld met H2O2 maar ik gebruikte een oplossing van 1% of 1,5%, dat weet ik niet meer precies, en daarvan ook zo’n ouderwets theelepeltje. Werkte prima voor mij, hoewel in het begin wat heftig (zowel het zout als de waterstofperoxide).

Maar dat komt ook omdat mijn gezichtsholtes mijn zwakke plek zijn, daarin ligt nog ik weet niet hoeveel slijm dat elke ochtend van taai en dik dun en waterig wordt om door mij te worden weggesnoten. Dit dagelijkse proces is voor mij nog niet klaar omdat ik dit slijm al van jongs af aan heb opgebouwd door systematische blootstelling aan sigarettenrook. Soms ruik ik ook sigaretten binnenshuis, terwijl er niemand in huis rookt en de ramen en deuren dicht zijn (geen rook van buitenaf). Ik ruik dan oude sigarettenrook die loskomt. De rhino horn (netipot) helpt om hier versneld vanaf te komen.

Mike