Re: natriumbicarbonaat

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid natriumbicarbonaat Re: natriumbicarbonaat

#52584

Webmaster
Bijdrager

Uiteindelijk is Sang Wang ook maar 80 jaar geworden. Hoewel een respectabele leeftijd is dit niet zo indrukwekkend als je langlevendheid voorstaat. Het meest interessante is natuurlijk waaraan hij is overleden. Dit blijkt hepatitis B te zijn. Al dat alkalische water heeft zijn lever dus niet kunnen redden, wellicht omdat hij structureel zijn maagsappen aan het verdunnen was en daardoor geen goede vet- en eiwitvertering had. Het kan ook zijn dat hij structureel zure mineralen als fosfor en zwavel tekort is gekomen door zijn eenzijdige nadruk op basen.

Dit overkomt iedereen die denkt met 1 enkele oorzaak ook 1 enkele oplossing te hebben gevonden. Sang Wang zei: drink basisch water en dan komt alles goed. Dr. Batman zei: drink water, dan komt alles goed. Hij werd 73 jaar oud en stierf aan een longontsteking (VOCHT in de longen!). Hulda Clark was compleet paranoide over ‘parasieten’ en bracht haar eigen bestek mee naar restaurants! Hoe oud is zij geworden? 81 jaar en ze stierf aan kanker. Nu hebben we Brian Peskin, die zegt: neem je essentiele vetzuren in en dan komt alles goed. Het zou mij niet verbazen als Peskin ook niet veel ouder wordt dan anderen en misschien wel geveld wordt door…kanker.

De tijd zal het leren. Wel wordt duidelijk dat we naast de foutieve reguliere cholesterol- en verzadigd vet-hypothese nu ook maar eens heel kritisch moeten gaan kijken naar de alternatieve zuur-base-theorie. Ik wil graag de volgende opmerkingen van Weston Price hierover ter herinnering roepen:

https://www.fatsforum.nl/topic/weston-price-in-zijn-eigen-woorden#post-26

In dit citaat noemt Price specifiek natriumbicarbonaat:

Quote:
In geen enkel geval is het mijn bevinding geweest dat de verandering van een hoge immuniteit naar een hoge vatbaarheid voor cariës bij deze primitieve rassen ook maar iets te maken had met een wijziging van overwegend basische voeding naar een overwegend zuurvormend voedingspatroon, wat in de lijn der verwachting zou zijn als de zuur-basentheorie op waarheid berustte.

Als dat alles is wat vereist is, waarom heeft de toevoeging van natriumbicarbonaat aan een ontoereikend voedingspatroon dan niet geleid tot de beheersing van cariës?

Natriumbicarbonaat helpt mijn alvleesklier te ontlasten en ik merk dat het me ook helpt ontzuren. Maar dat doet vleesconsumptie ook:

https://www.fatsforum.nl/topic/ontgiften-via-dierlijke-voeding

Kortom, mijn lichaam is blij met zowel zuren als basen van de juiste kwaliteit. Of, zoals Price, terecht stelt:

Quote:
Het is belangrijk om te beseffen dat ons lichaam een mechanisme heeft voor het onderhouden van het juiste evenwicht tussen zuren en basen in het bloed en dat deze slechts binnen een zeer nauwe grens varieert, ongeacht of het gegeten voedsel nu zuur of basisch is.

Mike