Re: natriumbicarbonaat

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid natriumbicarbonaat Re: natriumbicarbonaat

#52575

Webmaster
Bijdrager

Die omzetting naar koolstofdioxide zou wel eens de reden kunnen zijn waarom sommige mensen moeten boeren na het drinken van bica. Dit moet worden gezien als een vervelende bijwerking, maar dezelfde vervelende bijwerking krijg je ook door het drinken van spa rood, frisdrank, bier of welke koolzuurhoudende drank dan ook. Het lichaam wil van het koolzuur af door te gaan boeren.

Waar het natuurlijk om gaat is de chloride in natriumchloride. Deze zorgt voor meer aanmaak van maagzuur. Er is overigens nog nooit onomstotelijk bewezen dat NaCl de bloeddruk zou verhogen. Dit is een aanname die eerder als doel heeft je bang te maken voor zout, zoals we wel meer worden bang gemaakt voor juist die dingen die levensscheppend zijn, zoals cholesterol, zonlicht, vitamine A en verzadigd vet.

Basisch water verdunt eerder het maagzuur. Hoe meer waterstof er in water zit, hoe gestructureerder het water is. En waterstof is een ZUUR. Dit betekent dat je beter licht zurig natuurlijk water kunt drinken. Het is ook mogelijk om zuren toe te voegen aan water als appelazijn en/of citroensap.

Ten slotte gaat men ook uit van de onbewezen zuur-base-theorie. Mensen verzuren niet door het eten van zuurvormend voedsel. Zuren zijn bouwstoffen, daarom hebben we ook aminoZUREN en essentiele vetZUREN nodig en bestaat ons DNA en RNA uit necleineZUREN.

Op de eerste pagina van deze thread verwijs ik naar dit artikel, maar het is de moeite waard om het nogmaals onder de aandacht te brengen. Volgens deze man zorgt de inname van bica voor de aanmaak van meer maagzuur (zie laatste alinea). Hieruit blijkt wel dat het niet zwart-wit is en dat het drinken van een alkalisch zout (bica) kennelijk leidt tot meer maagzuur vanwege de omzetting ervan in het lichaam.

Uit al die omzettingen blijkt wel dat het niet zo simpel is als basische voeding = basisch lichaam en zuurvormende voeding = verzuurd lichaam. Het lichaam is een grote biochemische fabriek, waarin allerlei complexe omzettingen plaatsvinden, dus de zuur-base-theorie is hopeloos simplistisch.

Mike