Re: Nadelen van volle granen en langzame koolhydraten?

Forum Forums Vragen over voeding en gezondheid Nadelen van volle granen en langzame koolhydraten? Re: Nadelen van volle granen en langzame koolhydraten?

#42932

Anoniem

Ik heb al ‘s eerder gezegd dat ik dat hele granen gedoe gewoon veel te veel moeite vind en er daarom 2 jaar geleden maar helemaal mee ben gestopt. Je leest het hier dagelijks op het forum: iedereen doet krampachtige moeite om toch een gezond graan te vinden en dan moet je ook nog een methode vinden waarop je het verantwoord kunt eten. Er zijn in onze tijd volgens mij zat andere manieren om aan je voedingsstoffen te komen.

Ik eet een heeeel enkele keer nog wel eens een tosti of boterham omdat het dan uitkomt maar dan heb je het over een frequentie van eens in de 2 maanden ofzo.

Bijna iedereen hier op het forum drinkt veel rauwe melk, ik denk dat je daarmee prima aan die minimum hoeveelheid KH kunt komen. Daarom zou ik niet te vlug zeggen dat je nog extra zou KH moeten eten omdat je anders te laag gaat. Persoonlijk vind ik het eigenlijk jammer dat er nog zoveel lactose in melk zit. Per glas van 25 cc komt dat op zo’n 12 gr KH te staan. En drink je er bijv. 3 per dag… Aanvankelijk maakte ik om die reden overal kefir van. Over het algemeen denk ik er net zo over als Chiko. (behalve het roken dan)